Prajitura cu nuca si gem

de Retete cu Margareta Cismasiu in Prajituri, 19 Ian 2015 | 6016 vizualizari

 

A sosit si weekendul mult asteptat cand am reusit sa pregatesc o reteta pentru provocarea "Week end cu spor".Luna acesta,gazda provocarii este Sidonia Toncean.Provocarea consta in a alege o reteta din una din categoriile: Aperitive,Preparate din carne de pui sau porc,Prajituri.Mi-a fost foarte greu sa aleg o reteta pentru ca toate sunt minunate,tentante,atent explicate.
M-am bucurat mult cand am gasit aceasta prajitura.Este o reteta pe care o facea si mama mea,si aveam de gand demult s-o fac.Acum am avut ocazia si tare m-am bucurat.Mi-a adus aminte de copilarie.I-am adus unele completari din reteta mamei mele,sper ca Sidy sa nu se supere.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua,
  • 6 ling ulei,
  • 12 ling zahar,
  • 150gr smantana,
  • coaja de portocala,
  • zahar vanilat,
  • 400gr faina,
  • 12 ling nuci macinate,
  • 2 ling cacao,
  • 100gr rahat,
  • 300gr gem ,
  • praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si gem:

Albusurile se separa de galbenusuri.Din galbenusuri,jumatate din cantitatea de zahar,ulei,samatana,faina,praf de copt,coaja de portocala se face un aluat potrivit de moale.Acesta se intinde intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Peste aluatul din tava se intinde gemul.De preferat sa fie un gem acrisor.Eu am folosit pasta de macese.Deasupra se presara rahatul taiat cubulete.

Albusurile se bat spuma tare,ca pentru bezea.Se adauga treptat zaharul ramas si se bate in continuare.Cand zaharul s-a topit se adauga nuca macinata si cacaoa.Se amesteca incet,cu o spatula.Bezeaua obtinuta se toarna peste  aluatul din tava.Se niveleaza frumos si se da la cuptor.E gata  cand trece testul scobitorii.

Se scoate din cuptor si,dupa ce s-a racorit,se pudreaza cu zahar vanilat.Se taie cand e complet rece.

TIPS-URI

1

Din reteta mamei: Se opreste 1/3 din aluat care se mai framanta cu un pic de faina apoi se da pe razatoare peste bezea si se da la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si gem" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (3)

MotanLaOale 1

19.01.2015, 19:35

Merisor 1

19.01.2015, 19:40

Imi plac prajiturile cu nuca si gem!

Rocsi 1

20.01.2015, 20:42

Ce mult imi place!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Braduti din biscuiti si ciocolata